Založ si blog

Ukradnutá vykradnutá republika

Závidím Václavovi Havlovi. Svoj list so sťažnosťou na stav verejných záležitostí mohol adresovať Gustávovi Husákovi, rešpektovanému predstaviteľovi Československej socialistickej republiky.

Dnes nemám komu adresovať svoje upozornenie, sťažnosť na zjavné porušovanie ústavných princípov, a, Ústavou Slovenskej republiky garantovaných, občianskych práv. V budove Pionierskeho paláca sídli Šorošova aktivistka, na hradnom kopci legalizovaný reprezentant mafie, a na Námestí slobody, v kanceláriách vlády, tancuje skupina katolíckych dervišov, manažovaná pouličným podvodníkom z Trnavy.

Americký veľvyslanec, ako adresát, je aktuálne len obskurný, čerstvý zástupca hegemóna, ktorý sa rozhodol pokoriť európsku (rozumej nemeckú) konkurenciu vydieraním, hrozbou rozšírenia konfliktu na Východe a znefunkčniť ju, vymáhaním sankcií proti Rusku…

Okrem Pána Boha, v strednej Európe nie je žiadna autorita, ktorá by garantovala ústavné občianske práva . A aj on (PB) svoju existenciu dôsledne utajuje, až tak, že väčšina racionálne uvažujúcich, o jeho existencii oprávnene pochybuje. Modliť sa mi teda nechce (pre zjavnú zbytočnosť), tak sa posťažujem aspoň sv. Facebúkovi a jeho padlej družke Pravde.

Naša republika (res publicae – vec ľudu) už definitívne nie je štátom, v ktorom moc pochádza od občanov (čl.2, Prvá hlava, prvý oddiel Ústavy SR). Moc vykonáva Ústavný súd, ako opakovane predviedli jeho zamestnanci, pri posudzovaní referendových otázok. Ionescovi, v absurdných dramatických skečoch, konkurujú úvahami, že právo poberať poslanecký plat 150 poslancov najmenej päť rokov, je nadradené právu ich 4 450 000 voličov!

Včera (26.10.2022) opätovne prisúdili ústavným právam občanov hodnotu zlámanej grešle: právo miliónov voličov ukončiť fungovanie vlády, ktorú nechcú, im sudcovia upreli, v byrokratickom výklade práva. Prudérni sudcovia obišli ústavný princíp, že referendom je možné rozhodnúť dôležité otázky verejného záujmu, s výnimkou základných práv a slobôd, daní, odvodov a štátneho rozpočtu (čl.93, druhého oddielu, Piata hlava Ústavy SR). Spravodajca R. Kaššák tvrdí: „ … v referende nemožno jednorázovo skrátiť ani funkčné obdobie vlády, k čomu by zaviazanie podať demisiou viedlo“. S predsedom I. Fiačanom sa obrňujú „generalitou práva“- teda tým, že by referendom, ľudia, voliči mohli uložiť členom Vlády SR podať demisiu. (Ako vidno, ani autori otázky nezvládli svoju prácu- stačilo by, keby referendum určilo povinnosť predsedovi vlády podať demisiu- v takomto prípade končí celá vláda…). Pojem „generality práva“ (právo je viazané „normami“) si tiež zasluhuje rozšifrovanie: podľa ústavných sudcov je Ústava SR nedokonalá, lebo nevymenováva všetky formy priamej demokracie!

Podľa Ústavného súdu SR, si o pánoch Fiačanovi a Kaššákovi, žiaden volič nesmie myslieť, že sú politickí gauneri, lebo v Ústave SR nemajú právo myslieť občania zapísané…

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 162139x
Priemerná čítanosť článkov: 2162x

Autor blogu

Kategórie