Založ si blog

Ukradnutá vykradnutá republika

Závidím Václavovi Havlovi. Svoj list so sťažnosťou na stav verejných záležitostí mohol adresovať Gustávovi Husákovi, rešpektovanému predstaviteľovi Československej socialistickej republiky.

Dnes nemám komu adresovať svoje upozornenie, sťažnosť na zjavné porušovanie ústavných princípov, a, Ústavou Slovenskej republiky garantovaných, občianskych práv. V budove Pionierskeho paláca sídli Šorošova aktivistka, na hradnom kopci legalizovaný reprezentant mafie, a na Námestí slobody, v kanceláriách vlády, tancuje skupina katolíckych dervišov, manažovaná pouličným podvodníkom z Trnavy.

Americký veľvyslanec, ako adresát, je aktuálne len obskurný, čerstvý zástupca hegemóna, ktorý sa rozhodol pokoriť európsku (rozumej nemeckú) konkurenciu vydieraním, hrozbou rozšírenia konfliktu na Východe a znefunkčniť ju, vymáhaním sankcií proti Rusku…

Okrem Pána Boha, v strednej Európe nie je žiadna autorita, ktorá by garantovala ústavné občianske práva . A aj on (PB) svoju existenciu dôsledne utajuje, až tak, že väčšina racionálne uvažujúcich, o jeho existencii oprávnene pochybuje. Modliť sa mi teda nechce (pre zjavnú zbytočnosť), tak sa posťažujem aspoň sv. Facebúkovi a jeho padlej družke Pravde.

Naša republika (res publicae – vec ľudu) už definitívne nie je štátom, v ktorom moc pochádza od občanov (čl.2, Prvá hlava, prvý oddiel Ústavy SR). Moc vykonáva Ústavný súd, ako opakovane predviedli jeho zamestnanci, pri posudzovaní referendových otázok. Ionescovi, v absurdných dramatických skečoch, konkurujú úvahami, že právo poberať poslanecký plat 150 poslancov najmenej päť rokov, je nadradené právu ich 4 450 000 voličov!

Včera (26.10.2022) opätovne prisúdili ústavným právam občanov hodnotu zlámanej grešle: právo miliónov voličov ukončiť fungovanie vlády, ktorú nechcú, im sudcovia upreli, v byrokratickom výklade práva. Prudérni sudcovia obišli ústavný princíp, že referendom je možné rozhodnúť dôležité otázky verejného záujmu, s výnimkou základných práv a slobôd, daní, odvodov a štátneho rozpočtu (čl.93, druhého oddielu, Piata hlava Ústavy SR). Spravodajca R. Kaššák tvrdí: „ … v referende nemožno jednorázovo skrátiť ani funkčné obdobie vlády, k čomu by zaviazanie podať demisiou viedlo“. S predsedom I. Fiačanom sa obrňujú „generalitou práva“- teda tým, že by referendom, ľudia, voliči mohli uložiť členom Vlády SR podať demisiu. (Ako vidno, ani autori otázky nezvládli svoju prácu- stačilo by, keby referendum určilo povinnosť predsedovi vlády podať demisiu- v takomto prípade končí celá vláda…). Pojem „generality práva“ (právo je viazané „normami“) si tiež zasluhuje rozšifrovanie: podľa ústavných sudcov je Ústava SR nedokonalá, lebo nevymenováva všetky formy priamej demokracie!

Podľa Ústavného súdu SR, si o pánoch Fiačanovi a Kaššákovi, žiaden volič nesmie myslieť, že sú politickí gauneri, lebo v Ústave SR nemajú právo myslieť občania zapísané…

Ako sa dajú vyhrať voľby

21.07.2024

Voľby 4.7. 2024 vyhrala Labour Party pod Starmerovým vedením. Ako? Po prvé, prepadom prestíže konzervatívcov (zo 14 miliónov v 2019, na 7 miliónov 2024). Po druhé, vzostupom Reform UK: súkromná spoločnosť s ručením obmedzeným Nigela Farangeho výrazne poskočila a získala o 644 tisíc hlasov viac, ako získala Strana brexitu v roku 2019. Reform UK plc. v týchto [...]

Máme problém!

12.07.2024

Celkom prirodzene sa cítime zaskočení politickým vývojom. Hoci história ponúka veľa paralelných príbehov, súčasné aranžmá, najmä v technologickej oblasti, činí situáciu kruciálnou. V zmäti ekonomických, ideologických, kultúrnych a politických záujmov, sme bezradní. Tento melting pot je sofistikovanou sociologickou stratégiou. Každý, bojuje [...]

Zvolili (a čo zvolí KSČM?)

10.06.2024

Pekný volebný výsledok vo voľbách do Európskeho parlamentu (7.-9.6.2024) je určite úspechom Kateřiny Konečnej. Dominovala nielen „červenými šatami“ ale aj svojou intelektuálnou výbavou v TV debatách (videl som, ako je „Katka cool“ 4.6.2024 na CNN Prima). Vymazala Okamuru aj ČSSD! Úspech sa nedá kritizovať, je však predovšetkým príležitosťou na inšpiráciu a [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 81
Celková čítanosť: 175484x
Priemerná čítanosť článkov: 2166x

Autor blogu

Kategórie