Založ si blog

Posledné varovanie

Pred tridsiatimi rokmi, ste podviedli verejnosť nádejou lepšieho socializmu a prísľubom životnej úrovne Rakúska a Švajčiarska. V obave, že pokus obnoviť kapitalizmus, s nezamestnanosťou, biedou, úžerou a nespravodlivosťou bude razantne odmietnutý, verejne ste sa zaviazali, že socializmus neodstránite. Konštatujeme, že ste v rozpore s týmto sľubom, zdefraudovali bezplatné zdravotníctvo, školstvo, dostupné bývanie a kvalitné domáce potraviny. Národný majetok a celú krajinu, vrátane prírodných zdrojov ste rozkradli alebo pod cenu darovali cudzím bankám a investorom. Občania Slovenska sú už len nemajetnými žobrákmi vo vlastnej krajine.

Slovensku vládnete pod ochranou a v žolde NATO, USA a Európskej únie. Prejavujete denne svoju nekompetentnosť, nízku intelektuálnu a morálnu úroveň. Nechávate vyvážať veľkú časť zisku. Poskytujete daňové prázdniny a dotujete zahraničné korporácie z verejných prostriedkov. Verejný rozpočet rastie len vo vojenských výdajoch, na dôstojný život, ako ústavný nárok všetkých občanov, obmedzujete výdaje. Republika nevie zabezpečiť základnú zdravotnú a sociálnu starostlivosť, deťom a mládeži poskytuje chabé vzdelanie, dôchodcov odsudzuje na biedne dožitie. Čaká nás ešte druhoradejšie postavenie, nižšie mzdy a ešte podradnejší spotrebný sortiment. Budúce generácie si budú vyberať iba medzi perspektívou utierať zadky dôchodcom na Západe alebo doma súperiť o miesto pri pásoch s cudzincami, ochotnými pracovať za žobrácku mzdu.

Bazárovým výpredajom priemyslu, bánk a rozbitím družstevného poľnohospodárstva ste financovali korumpovanie verejnosti. Minuli ste spoločný majetok, v hodnote viac ako 900 mld. Zadlžili ste svojimi „transformáciami“ Slovensko a budúce generácie ďalšími viac ako 120 mld. Prehajdákali ste obrovské sumy- približne 2 miliónov Eur, na každého obyvateľa Slovenska! Teraz už niet, čo ukradnúť, Vaše dlhy za tri desiatky rokov hlúpeho šafárenia dosiahli skutočne astronomickú výšku. Pre zrozumiteľnú predstavu: na splatenie verejného dlhu by musel každý občan pracovať bez nároku na mzdu, bez jedla a ošatenia, bez bývania a tepla, najmenej 60 rokov. Mediálne a politické svorky alfa samcov prevratu, sú ale stále nadstavené na luxusnú spotrebu a neobmedzený zisk. Tosa nedá uspokojiť len rozkrádaním európskych dotácii. Túžba po drahších autách, väčších rezidenciách doma i v turistických destináciách, či po modernejších jachtách vás smeruje proti záujmom štátu a národa. Likvidujete posledné zvyšky sociálneho štátu. Ústavné právo na dôstojný život ste si privatizovali len pre seba, svoje rodiny a príslušníkov svojich klanov. Z ľudských životov, zdravia, bezpečnosti a vzdelania ste urobili tovar, v plnej kvalite dostupný len zbohatlíkom.

Vydierate verejnosť šírením manipulovaných informácií, strachu z pandémie a vojny, obmedzujete ich nezmyselnými opatreniami a manipulovanými informáciami. Zavliekli ste nás do neželanej vojny, a nasťahovali ste k nám cudzie vojská. Vynucovaním lojality tzv. strednej triedy a reálnou hrozbou biedy pre mladé rodiny, dôchodcov a bežných zamestnancov, sa držíte pri moci a chcete si ju udržať za každú cenu. S politickou aroganciou sa usilujete predísť sociálnym nepokojom zastrašovaním verejnosti a budovaním represívneho totalitného štátneho aparátu. Nasmerovali ste Slovensko do katastrofy zániku a na smrť v biede a nedostatku.

Vaše osobné mocenské ciele a túžba bezohľadného prospechu sú dôvodom rušenia ústavných občianskych práv a ignorovania platného ústavného poriadku. Zviazaním štátu s liberálno- konzervatívnou, buržoáznou ideológiou a antikomunistickou propagandou od základnej školy, až po nočné správy odstraňujete zbytky demokracie. V priamom ohrození našej vlasti, Slovenska, v rozklade morálky, fyzického a duševného zdravia, sociálnej bezpečnosti a budúcnosti detí, v záujme predísť úplnej likvidácii politickej a kultúrnej zvrchovanosti, považujeme za oprávnené pripravovať sa na vyhlásenie občianskej neposlušnosti (Politické práva -čl.32 Ústavy SR)

Iniciatívna skupina Komunisti 2022

V piatok a včera (11. a 12.11.2022) som sa zúčastnil vo Zvolene stretnutia, na ktorom sme sa dohodli, že sa pokúsime pripraviť na jar budúceho roku celoslovenský snem komunistov. Novembrové dni a našu súčasnosť sme spoločne zhodnotili a prosíme, všetkých, ktorí s textom súhlasia, aby nám ho pomohli šíriť a to nielen na sociálnych sieťach, ale aj v tlačenej podobe ako letáky, či plagáty. Veríme v podporu rozumných ľudí a v prítomnosť humanistických ideálov aj v neľahkej dobe, ktorú žijeme.

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 162074x
Priemerná čítanosť článkov: 2161x

Autor blogu

Kategórie