Založ si blog

Máme problém!

 Celkom prirodzene sa cítime zaskočení politickým vývojom. Hoci história ponúka veľa paralelných príbehov, súčasné aranžmá, najmä v technologickej oblasti, činí situáciu kruciálnou.

  V zmäti ekonomických, ideologických, kultúrnych a politických záujmov, sme bezradní. Tento melting pot je sofistikovanou sociologickou stratégiou. Každý, bojuje s každým, o väčšie miesto na slnku! Parciálne konflikty, bojiská, záujmy spoluvytvárajú ilúziu slobody a demokracie (každý si môže vybrať svojho nepriateľa!)

  Keďže marxizmus je všeobecne (a oprávnene) považovaný za vedeckú metódu, je nám poruke, aj v tomto prípade.

Od vekov, funkčná dialektika nestratila účinnosť ani v súčasnosti!   

Bez identifikácie subjektov (osôb a obsadenia) nie je možno deju porozumieť. Proste postavy v hre musia byť nielen pomenované, ale musia byť identifikované ich pozície a ciele.

Zjednodušenie antickej drámy si vyžaduje sprehľadniť scénu…

Asi len málokto pochybuje o existencii globálnej oligarchie. Možné spory sa vedú okolo účasti feudálnych pohrobkov, lokálnych renegátov či CEO najvýznamnejších bánk a koncernov. A to ešte hegemóni tejto kasty „pracujú“ v anonymite (medzi najbohatšími časopisu Forbes nenájdete žiadneho Rothschielda, či Rockefellera…) Naopak mexickí a indickí „miliardári“ budujú ilúziu, akejsi internacionálnej komunity, kvalifikovanej mimoriadnymi schopnosťami. Kradnúť, zabíjať, zbíjať a podnikať…

Kamufláži napomáha aj virtuálna podpora fámy o „strednej triede“. Zamieňanie strednej triedy za rôzne sorty „elít“ sa snaží budovať ilúziu o konfuciánskom, meritokratickom systéme generovania schopných. Kompradori a kolaboranti však nemajú žiadnu ideológiu, ich lokajská ambícia poslúžiť, je iba existenčným oportunizmom, snahou po živote v luxuse. Ešte si pamätám ako nehanebne profitovala žurnalistická či herecká obec na príležitostiach „socializmu“. A nemenej nehanebne parazitujú na politickej zmene. Ich utilitarizmus je očividný, a prostitúcia základnou stratégiou prežitia.

Proletariát v rozvinutých krajinách, vidíme na vlastné oči, už (až na marginálne výnimky) neexistuje.  Tradičný proletariát bol skonzumovaný! Časť (biele límčeky) sa považuje za strednú triedu, ďalšia časť bola pauperizovaná exekúciámi, hypotékami a „trhom práce“. Ostávajúca časť ašpiruje na pispôsobenia sa objednávke na biologické roboty (veľa tvoriť, málo troviť!).

Ak existuje sociologická základňa pre globálny proletariát, je to v tzv. treťom svete a krajinách BRICS.

Preto pri globálnych procesoch, okrem snahy trestať nelojálnosť voči globálnemu patricijátu, ide aj o preventívne odstrašovanie od neposlušnosti!

Zaujímavosťou je, že globálny patriciát využíva, ako ideologické krytie, sionistický koncept. Organicky sú „majitelia sveta“ spojený s doktrínou „božskej výlučnosti“ a vlastnej rasovej nadradenosti.

Aké ciele má súdobá stratégia globálneho kapitálu?

Nové technológie umožňujú a stenčujúce sa energetické a surovinové zdroje nútia, globálny kapitál k neomaltuziánskej genocíde. Organizácia genocídy, a zníženie rizika organizovaného odporu, určujú  taktiku likvidácie tzv. „národných štátov“. Dokonca oligarchia je ochotná konzumovať aj nosné mýty o zastupiteľskej demokracii“ a politickej a ekonomickej slobode…

Rukopis je vidno nielen v kandidatúre gerontov v amerických voľbách, chaose britských, francúzskych a európskych „volieb“. Spoločným menovateľom je ničenie ilúzie o efektivite volieb ( občianske a ústavné právo určovať politické rozhodnutia….). Paralýza občianskych práv sa snaží obnoviť „dobu temna“ na polygóne veľkej technologickej zmeny zavádzaním umelej inteligencie. Ide o ďalší, možno posledný, pokus zlikvidovať humánnu spoločnosť  a redukovať ľudstvo len na exkluzívnu skupinku globálnej oligarchie.

Bojujeme (neveľká skupina organizovaných) posledný boj za záchranu ľudstva…

Žiadny boj nie je vopred stratený, no, uznávame: šance sú malé!

Máme problém!

Ako sa dajú vyhrať voľby

21.07.2024

Voľby 4.7. 2024 vyhrala Labour Party pod Starmerovým vedením. Ako? Po prvé, prepadom prestíže konzervatívcov (zo 14 miliónov v 2019, na 7 miliónov 2024). Po druhé, vzostupom Reform UK: súkromná spoločnosť s ručením obmedzeným Nigela Farangeho výrazne poskočila a získala o 644 tisíc hlasov viac, ako získala Strana brexitu v roku 2019. Reform UK plc. v týchto [...]

Zvolili (a čo zvolí KSČM?)

10.06.2024

Pekný volebný výsledok vo voľbách do Európskeho parlamentu (7.-9.6.2024) je určite úspechom Kateřiny Konečnej. Dominovala nielen „červenými šatami“ ale aj svojou intelektuálnou výbavou v TV debatách (videl som, ako je „Katka cool“ 4.6.2024 na CNN Prima). Vymazala Okamuru aj ČSSD! Úspech sa nedá kritizovať, je však predovšetkým príležitosťou na inšpiráciu a [...]

S krížikom po funuse

07.06.2024

Inter arma … nefunguje rozum! Vojne, sa od určitého štádia, nedá zamedziť. Vojna má vnútorný mechanizmus, v ktorom nemá rozum miesto (vplyv). Myslím, že už vojne nezabráni ani „ruský zdravý rozum“ ani „zdravé sily západnej demokracie“ (z technických dôvodov sú tam len jedny úvodzovky…) Môžeme len špekulovať o charaktere [...]

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 81
Celková čítanosť: 178376x
Priemerná čítanosť článkov: 2202x

Autor blogu

Kategórie