Založ si blog

Posledné varovanie

Pred tridsiatimi rokmi, ste podviedli verejnosť nádejou lepšieho socializmu a prísľubom životnej úrovne Rakúska a Švajčiarska. V obave, že pokus obnoviť kapitalizmus, s nezamestnanosťou, biedou, úžerou a nespravodlivosťou bude razantne odmietnutý, verejne ste sa zaviazali, že socializmus neodstránite. Konštatujeme, že ste v rozpore s týmto sľubom, zdefraudovali bezplatné zdravotníctvo, školstvo, dostupné bývanie a kvalitné domáce potraviny. Národný majetok a celú krajinu, vrátane prírodných zdrojov ste rozkradli alebo pod cenu darovali cudzím bankám a investorom. Občania Slovenska sú už len nemajetnými žobrákmi vo vlastnej krajine.

Slovensku vládnete pod ochranou a v žolde NATO, USA a Európskej únie. Prejavujete denne svoju nekompetentnosť, nízku intelektuálnu a morálnu úroveň. Nechávate vyvážať veľkú časť zisku. Poskytujete daňové prázdniny a dotujete zahraničné korporácie z verejných prostriedkov. Verejný rozpočet rastie len vo vojenských výdajoch, na dôstojný život, ako ústavný nárok všetkých občanov, obmedzujete výdaje. Republika nevie zabezpečiť základnú zdravotnú a sociálnu starostlivosť, deťom a mládeži poskytuje chabé vzdelanie, dôchodcov odsudzuje na biedne dožitie. Čaká nás ešte druhoradejšie postavenie, nižšie mzdy a ešte podradnejší spotrebný sortiment. Budúce generácie si budú vyberať iba medzi perspektívou utierať zadky dôchodcom na Západe alebo doma súperiť o miesto pri pásoch s cudzincami, ochotnými pracovať za žobrácku mzdu.

Bazárovým výpredajom priemyslu, bánk a rozbitím družstevného poľnohospodárstva ste financovali korumpovanie verejnosti. Minuli ste spoločný majetok, v hodnote viac ako 900 mld. Zadlžili ste svojimi „transformáciami“ Slovensko a budúce generácie ďalšími viac ako 120 mld. Prehajdákali ste obrovské sumy- približne 2 miliónov Eur, na každého obyvateľa Slovenska! Teraz už niet, čo ukradnúť, Vaše dlhy za tri desiatky rokov hlúpeho šafárenia dosiahli skutočne astronomickú výšku. Pre zrozumiteľnú predstavu: na splatenie verejného dlhu by musel každý občan pracovať bez nároku na mzdu, bez jedla a ošatenia, bez bývania a tepla, najmenej 60 rokov. Mediálne a politické svorky alfa samcov prevratu, sú ale stále nadstavené na luxusnú spotrebu a neobmedzený zisk. Tosa nedá uspokojiť len rozkrádaním európskych dotácii. Túžba po drahších autách, väčších rezidenciách doma i v turistických destináciách, či po modernejších jachtách vás smeruje proti záujmom štátu a národa. Likvidujete posledné zvyšky sociálneho štátu. Ústavné právo na dôstojný život ste si privatizovali len pre seba, svoje rodiny a príslušníkov svojich klanov. Z ľudských životov, zdravia, bezpečnosti a vzdelania ste urobili tovar, v plnej kvalite dostupný len zbohatlíkom.

Vydierate verejnosť šírením manipulovaných informácií, strachu z pandémie a vojny, obmedzujete ich nezmyselnými opatreniami a manipulovanými informáciami. Zavliekli ste nás do neželanej vojny, a nasťahovali ste k nám cudzie vojská. Vynucovaním lojality tzv. strednej triedy a reálnou hrozbou biedy pre mladé rodiny, dôchodcov a bežných zamestnancov, sa držíte pri moci a chcete si ju udržať za každú cenu. S politickou aroganciou sa usilujete predísť sociálnym nepokojom zastrašovaním verejnosti a budovaním represívneho totalitného štátneho aparátu. Nasmerovali ste Slovensko do katastrofy zániku a na smrť v biede a nedostatku.

Vaše osobné mocenské ciele a túžba bezohľadného prospechu sú dôvodom rušenia ústavných občianskych práv a ignorovania platného ústavného poriadku. Zviazaním štátu s liberálno- konzervatívnou, buržoáznou ideológiou a antikomunistickou propagandou od základnej školy, až po nočné správy odstraňujete zbytky demokracie. V priamom ohrození našej vlasti, Slovenska, v rozklade morálky, fyzického a duševného zdravia, sociálnej bezpečnosti a budúcnosti detí, v záujme predísť úplnej likvidácii politickej a kultúrnej zvrchovanosti, považujeme za oprávnené pripravovať sa na vyhlásenie občianskej neposlušnosti (Politické práva -čl.32 Ústavy SR)

Iniciatívna skupina Komunisti 2022

V piatok a včera (11. a 12.11.2022) som sa zúčastnil vo Zvolene stretnutia, na ktorom sme sa dohodli, že sa pokúsime pripraviť na jar budúceho roku celoslovenský snem komunistov. Novembrové dni a našu súčasnosť sme spoločne zhodnotili a prosíme, všetkých, ktorí s textom súhlasia, aby nám ho pomohli šíriť a to nielen na sociálnych sieťach, ale aj v tlačenej podobe ako letáky, či plagáty. Veríme v podporu rozumných ľudí a v prítomnosť humanistických ideálov aj v neľahkej dobe, ktorú žijeme.

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 163332x
Priemerná čítanosť článkov: 2178x

Autor blogu

Kategórie