Založ si blog

Máme problém!

 Celkom prirodzene sa cítime zaskočení politickým vývojom. Hoci história ponúka veľa paralelných príbehov, súčasné aranžmá, najmä v technologickej oblasti, činí situáciu kruciálnou.

  V zmäti ekonomických, ideologických, kultúrnych a politických záujmov, sme bezradní. Tento melting pot je sofistikovanou sociologickou stratégiou. Každý, bojuje s každým, o väčšie miesto na slnku! Parciálne konflikty, bojiská, záujmy spoluvytvárajú ilúziu slobody a demokracie (každý si môže vybrať svojho nepriateľa!)

  Keďže marxizmus je všeobecne (a oprávnene) považovaný za vedeckú metódu, je nám poruke, aj v tomto prípade.

Od vekov, funkčná dialektika nestratila účinnosť ani v súčasnosti!   

Bez identifikácie subjektov (osôb a obsadenia) nie je možno deju porozumieť. Proste postavy v hre musia byť nielen pomenované, ale musia byť identifikované ich pozície a ciele.

Zjednodušenie antickej drámy si vyžaduje sprehľadniť scénu…

Asi len málokto pochybuje o existencii globálnej oligarchie. Možné spory sa vedú okolo účasti feudálnych pohrobkov, lokálnych renegátov či CEO najvýznamnejších bánk a koncernov. A to ešte hegemóni tejto kasty „pracujú“ v anonymite (medzi najbohatšími časopisu Forbes nenájdete žiadneho Rothschielda, či Rockefellera…) Naopak mexickí a indickí „miliardári“ budujú ilúziu, akejsi internacionálnej komunity, kvalifikovanej mimoriadnymi schopnosťami. Kradnúť, zabíjať, zbíjať a podnikať…

Kamufláži napomáha aj virtuálna podpora fámy o „strednej triede“. Zamieňanie strednej triedy za rôzne sorty „elít“ sa snaží budovať ilúziu o konfuciánskom, meritokratickom systéme generovania schopných. Kompradori a kolaboranti však nemajú žiadnu ideológiu, ich lokajská ambícia poslúžiť, je iba existenčným oportunizmom, snahou po živote v luxuse. Ešte si pamätám ako nehanebne profitovala žurnalistická či herecká obec na príležitostiach „socializmu“. A nemenej nehanebne parazitujú na politickej zmene. Ich utilitarizmus je očividný, a prostitúcia základnou stratégiou prežitia.

Proletariát v rozvinutých krajinách, vidíme na vlastné oči, už (až na marginálne výnimky) neexistuje.  Tradičný proletariát bol skonzumovaný! Časť (biele límčeky) sa považuje za strednú triedu, ďalšia časť bola pauperizovaná exekúciámi, hypotékami a „trhom práce“. Ostávajúca časť ašpiruje na pispôsobenia sa objednávke na biologické roboty (veľa tvoriť, málo troviť!).

Ak existuje sociologická základňa pre globálny proletariát, je to v tzv. treťom svete a krajinách BRICS.

Preto pri globálnych procesoch, okrem snahy trestať nelojálnosť voči globálnemu patricijátu, ide aj o preventívne odstrašovanie od neposlušnosti!

Zaujímavosťou je, že globálny patriciát využíva, ako ideologické krytie, sionistický koncept. Organicky sú „majitelia sveta“ spojený s doktrínou „božskej výlučnosti“ a vlastnej rasovej nadradenosti.

Aké ciele má súdobá stratégia globálneho kapitálu?

Nové technológie umožňujú a stenčujúce sa energetické a surovinové zdroje nútia, globálny kapitál k neomaltuziánskej genocíde. Organizácia genocídy, a zníženie rizika organizovaného odporu, určujú  taktiku likvidácie tzv. „národných štátov“. Dokonca oligarchia je ochotná konzumovať aj nosné mýty o zastupiteľskej demokracii“ a politickej a ekonomickej slobode…

Rukopis je vidno nielen v kandidatúre gerontov v amerických voľbách, chaose britských, francúzskych a európskych „volieb“. Spoločným menovateľom je ničenie ilúzie o efektivite volieb ( občianske a ústavné právo určovať politické rozhodnutia….). Paralýza občianskych práv sa snaží obnoviť „dobu temna“ na polygóne veľkej technologickej zmeny zavádzaním umelej inteligencie. Ide o ďalší, možno posledný, pokus zlikvidovať humánnu spoločnosť  a redukovať ľudstvo len na exkluzívnu skupinku globálnej oligarchie.

Bojujeme (neveľká skupina organizovaných) posledný boj za záchranu ľudstva…

Žiadny boj nie je vopred stratený, no, uznávame: šance sú malé!

Máme problém!

Ako sa dajú vyhrať voľby

21.07.2024

Voľby 4.7. 2024 vyhrala Labour Party pod Starmerovým vedením. Ako? Po prvé, prepadom prestíže konzervatívcov (zo 14 miliónov v 2019, na 7 miliónov 2024). Po druhé, vzostupom Reform UK: súkromná spoločnosť s ručením obmedzeným Nigela Farangeho výrazne poskočila a získala o 644 tisíc hlasov viac, ako získala Strana brexitu v roku 2019. Reform UK plc. v týchto [...]

Zvolili (a čo zvolí KSČM?)

10.06.2024

Pekný volebný výsledok vo voľbách do Európskeho parlamentu (7.-9.6.2024) je určite úspechom Kateřiny Konečnej. Dominovala nielen „červenými šatami“ ale aj svojou intelektuálnou výbavou v TV debatách (videl som, ako je „Katka cool“ 4.6.2024 na CNN Prima). Vymazala Okamuru aj ČSSD! Úspech sa nedá kritizovať, je však predovšetkým príležitosťou na inšpiráciu a [...]

S krížikom po funuse

07.06.2024

Inter arma … nefunguje rozum! Vojne, sa od určitého štádia, nedá zamedziť. Vojna má vnútorný mechanizmus, v ktorom nemá rozum miesto (vplyv). Myslím, že už vojne nezabráni ani „ruský zdravý rozum“ ani „zdravé sily západnej demokracie“ (z technických dôvodov sú tam len jedny úvodzovky…) Môžeme len špekulovať o charaktere [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 81
Celková čítanosť: 178030x
Priemerná čítanosť článkov: 2198x

Autor blogu

Kategórie