Založ si blog

Volebná prognóza

Pamflet o derniere zastupiteľskej demokracie.

Nedávno doručila „obec“  zoznam kandidátov pre predčasné parlamentné voľby 2023. Akési panoptikum nevoskových figurín. Zarazilo ma množstvo sebaistých „aristokratov“, ktorí sa cítia, že majú právo rozhodovať v mene desaťtisícov  svojich slaboduchejších spoluobčanov.  Noname kandidáti, vybraní straníckymi šéfmi sa na pár týždňov stali etalónom slovenskej politiky. Opominiem ich oportunizmus a riťolezecké kvality. Skúmal som ich kompetentnosť. So srdcervúcou skúsenosťou, konštatujem že ma miestne šosáctvo, ešte stále,  šokuje. Desiatky gurážnych disponujú veľkou chuťou zasadnúť do parlamentných lavíc kombinovanom nedostatkom vzdelania, primitívnych skúseností a autoritou splachovacieho záchoda. V minulej vláde napríklad zasadla (a dostala samostatné ministerstvo) bábkoherečka, ktorá nepoznala aktuálnu sadzbu DPH… Medzi aktuálnymi sú ujkovia a tetky, obete hlúpych TV seriálov a spravodajstva, či aktivisti 72 nezapamätateľných LGBTI+.  

Ale vážne, neverte mi!

Už som sa hlboko zmýlil, že tieto voľby euroatlantický gang odloží alebo úplne zruší (s odôvodnením „lebo“ Ukrajina…). Možno ešte dôjde na moju obavu, a voľby budú spochybnené policajno-mediálnou svorkou, či budú opakované, kvôli patovej situácií.

Pri mojej neúspešnej prognóze som vychádzal zo zaľúbenia amerických sponzorov do úradníkov Lájoša Ódora a  strachu, tých európskych, z euroskepticizmu opozície radikalizovaného SMERu. Ten však „vycúval“ a intenzívne chlebodarcov presviedča o svojej lojalite k NATO a von Layenovej.  Ako smutnosmiešna kulisu k skroteniu „zlého“ Robertka, si môžeme všimnúť derniéru gréckeho kolaboranta Tsyprasa na aktuálne prebiehajúcom „zjazde“ Syrizy  (na ktorom hrozí zánik pôvodne „novej ľavice“ – nateraz gréckej regionálnej aliance európskych kolaborantov).

Fico, a dokonca aj Uhrík, horujú za európsku integráciu a „schovávajú sa“ pod severoatlantický bezpečnostný dáždnik. Zrejme naozaj potrebujú otupiť ostrie policajnej šikany Lipšicovej svorky a zastaviť trestanca, v prokurátorskom taláre. Rozumní namietnu, že je to vždy lepšie riešenie ako vláda progresívnych fanatikov. Iste je!

Ale v titulke sa skvie „prognóza“ a ja mám silné nutkanie diskreditovať sa „v realite“, spochybniť konfrontáciou s realitou moju kompetenciu a kvalifikáciu hodnotiť slovenskú politiku:

Takže už je jasné, že nás voľby pravdepodobne zbavia odporných ksichtov „listu“ modrého Dzurindu a prihlúplych dervišov atlantickej politiky Hegera, Naďa a Šeligu. Bol by som rád keby ich sprevádzali Sulíkovi kamaráti aj zahorklí Matovičovi klauni.

Bol by to dobrý výsledok volieb, lebo Majerský s Kollárom, by aj s prekvapujúco vysokým volebným ziskom, ostali mimo možnosti uviesť do úradu dúhovo fetujúcich progresívcov.

Myslím, že prekvapením volieb bude Pellegriniho Hlas. Buď sa nedostanú do parlamentu (s charizmou  vylúhovaného Smeru), alebo po kapitulácií Fica, zabodujú Pellegríniho jamky na lícach (veď je to jedno ktorá SD, ale Pelle je sympatickejší…).  Núka sa tvrdenie, že obe prekvapenia sú skoro zajedno. Pellegrini je schopný akurát tak riadiť iba politickú mašinku  na koľajových podvozku (dopredu-dozadu,  Smerom, ktorý určia majitelia trate).

Kľúčovým bude volebný výsledok Republiky a SNS. Ak neprelezú 5% hranicu, SMER skončil (a Slovensko tiež). Republika si udržuje fazónu zrozumiteľnej, a vďaka Uhríkovi, aj intelektuálne disponovanej „Alternatívy pre Slovensko“. Ovečky v košiari SNS sú ako dedinské stádo – z každého dvora iný pes (pardón baran!).

Zaujímavý je SŠÚ zistený pokles počtu voličov o 100 000 osôb ( pri porovnaní s rokom 2020). Asi úspech genocídnej politiky ponovembrovej junty…

Pravdepodobná účasť je (podľa mňa- ďalej PM) 2,6 mil voličov ( 60%)

Voľby vyhrá (PM- myslím si) SMER-SSD so 700 tisíc (+/- 50 tisíc) hlasmi pred Republikou (400 +/- 40 tisíc hlasov)a Progresívnym Slovenskom (400 +/-30 tisíc). Do čalúnených lavíc, k parlamentným benefitom, prekĺznu aj Hlas a SNS (200 +/-20 tisíc) hlasov. Sme rodina, SaS a KDH  sa budú modliť a usilovať (každá) o 130  +/- 30 tisíc hlasov.

Do parlamentu sa (PM dúfam) nedostanú Demokrati, Szovetsék, Modrí a ani ďalší.

O sile vlády rozhodnú matematické operácie MV s 5% hranicou a nedemokratickým prideľovaním poslancov za tzv. „zbytkové“ hlasy.

Koalícia SMER, Republika, SNS a Hlas by mohla (PM) získať s podporou Sme rodina tzv. ústavnú väčšinu 90+ poslancov, pričom vo vládnej koalícií by nemuseli byť (PM) kluby ani Sme rodina, ani Republiky (pri „tichej podpore vlády“).

Opozíciu by tvorilo Progresívne Slovensko, SaS a KDH.

Alebo, ako (sa bojí americký senátor McCarty) a  povedal zomierajúci rabín svojim deťom: chlapci, všetko je inak….       

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 163080x
Priemerná čítanosť článkov: 2174x

Autor blogu

Kategórie