Založ si blog

Nevoľ, ak nechceš byť vôl

Nejasám nad tým, že volebný systém na Slovensku je pre väčšinu občanov nedôveryhodný, nefunkčný a nie je demokratickým mechanizmom, ktorým občania určujú politické rozhodnutia. Tvrdím, že to spôsobujú najmä politici a médiá, ktoré jednostranne a tendenčne manipulujú voličov a vzdelávací systém, ktorý vychováva ovce, „žerúce“ západnú propagandu a antikomunistické výmysly.

Mojou prioritou je demokracia, ako vláda ľudu. Nie vláda sponzorov, straníckych sekretariátov, agentúr a médií. Ide mi, o čo najširšie uplatňovanie priamej voľby a priamej demokracie! Parlament má svoje oprávnenie, ale len tam, kde nie je možné inak zisťovať občiansky záujem, z časových alebo organizačných dôvodov.

S nevôľou sledujem, že predstavitelia štátu si sprivatizovali Slovensko a vystupujú v jeho mene, často s odlišnými názormi, ako prejavujú jeho občania. Vlastné záväzky, za ktoré získali svoje funkcie, presadzujú masívnou propagandou, sponzorovanou zahraničnými nadáciami.

Miestni kolaboranti zastrašujú občanov policajnými represiami a cenzurujú iné politické názory – polemiku so západnými agentúrami, televíznymi stanicami a médiami. Príkladom sú kampane počas pandémie, nekritická podpora kampaní Európskej komisie, USA a pohrobkov ukrajinského fašizmu v občianskej vojne na Východe.

Infláciu a úpadok verejných služieb má prekrývať stupňujúca, antikomunistická hystéria. V rozpore so skutočnosťou, sa snaží znehodnotiť úspechy socializmu – bezplatné a fungujúce zdravotníctvo, školstvo, výstavbu dostupných bytov, plnú zamestnanosť. Pri súčasnom postupnom vymieraní a zániku Slovenska, nevedia inkvizítori čeliť faktu, že počas socializmu vzrástol počet obyvateľov Slovenska z 3,9 mil. (v roku 1948) na 5,2 mil. (v roku1989).

Nie je potrebný mimoriadny intelekt, aby voliči pochopili, že po prežraní majetku, vybudovaného počas socializmu, po lacnom výpredaji domáceho priemyslu, bánk, rozbití fungujúceho poľnohospodárstva a výkonnej energetickej sústavy, zadlžený režim iba tají svoj bankrot!

Problémy zdravotníctva chcú riešiť zvýšením povoleného zisku súkromných zdravotných poisťovní, poplatkami, zatváraním nemocníc, rušením lôžok a ambulancií. Podľa Mengeleho vzoru, zavádzajú systém selektívnej zdravotnej starostlivosti – inej, komerčnej, pre bohatých a iba paliatívnej liečby pre chudobných!

Propaganda krízy dôchodkového systému je postavená na podvode: tvrdia, že nebudú zdroje na jeho udržanie! Nikto z nich, však nepripúšťa pokles HDP. Ak však bude menej zamestnancov, a budú menšie mzdové náklady, znamená to iba, že ostane viac z vytvoreného HDP podnikateľom! Odsúdením starých ľudí, na dožitie v chudobe a rýchlejšiu smrť, chcú zvyšovať zisk domácich a zahraničných rentiérov!

Úpadok vzdelávacieho systému je programom vyľudňovania Slovenska! Vlády dávajú stále menej na školstvo a stále viac na zbrojenie! Za verejný záujem, vydávajú ochranu režimu zahraničnými (americkými, nemeckými, maďarskými) žoldniermi a lacnú výchovu hlúpej mladej generácie, podliehajúcej vládnej propagande!

Európska komisia, NATO a Vláda SR realizujú eugenické plány. Politickými a sociálnymi nástrojmi znižujú a zhoršujú demografickú výbavu Slovenska. Väčšina schopných Slovákov chodí študovať a pracovať do zahraničia. Obsadzujú spravidla podradné pracovné pozície. Doma ich nahradzujú bezprávni, politicky vďační, emigranti z Ukrajiny, Bulharska, Moldavska a podporujú aj imigráciu z ďalších chudobných krajín. Trh práce majú preplňovať, v záujme nízkych miezd aj populačné prebytky arabských krajín, aby sme pomohli na Blízkom Východe, zmenšiť tlak arabského obyvateľstva na Izrael!

Miestna populácia je, na Slovensku, stále pevnejšie zovretá, do klieští hypoték, exekúcií a rizika straty pracovného miesta. Inflácia ohrozuje zimou, hladom a biedou väčšinu obyvateľov. Slovensko sa zmenilo za posledných tridsať rokov na „rozvojový štát“! V druhom najchudobnejšom štáte EÚ kupujeme lacné druhotriedne potraviny, pracujeme za žobrácke mzdy, preplácame vyradený vojenský materiál, financujeme skorumpovanú ukrajinskú reprezentáciu.

Slovensko stratilo vlastnú kultúru i vedeckú a výskumnú základňu. Umelci sú, spravidla štátom vydržiavaní, klauni, ktorých úlohou je po večeroch rozosmievať hlúposťou, vulgarizmami a pornografickými narážkami unavenú verejnosť. Nízka úroveň vysokých škôl a paberkovanie vedeckých pracovísk mení Slovensko len na stavebný pozemok skládok odpadu, montážnych liniek a výbehov pre divú zver. Bez peňazí, po voľbách, sa slovenská inteligencia stane len encyklopedickou spomienkou na štúrovcov, vedu a kultúru druhej polovice 20. storočia.

Ja voliť nepôjdem!

Nemám záujem legitimizovať buržoáznu demokraciu (tak, ako disidenti nechceli legitimizovať voľby jednotnej kandidátky Národného frontu!)

Nedôverujem národnej buržoázií v SMERe a SNS, že oportunisticky po voľbách nepohľadá výhovorky, prečo je dôležité aby vládla pod dohľadom a v záujme EK a NATO.Obnovenie Uhorska, spojenectvom s Maďarmi (mierny odpor v medziach povoleného), ma tiež neoslovuje!

Jediného zástupcu neutrality a euroskepticizmu, podporiť neviem, pretože sa obávam, že okrem retrofašistického sentimentu, ich, ak bude chcieť, ľahko „kúpi“ veľkokapitál…

Doba sa určite zmení, a ja čakám „sitnianskych rytierov“, ktorí okno príležitostí využijú lepšie, ako my prestavboví babráci a „oni“ ponovembroví kompradori…

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

Zuzana Dolinková, Ide o pravdu

Dolinková v Ide o pravdu: Pri Rázsochách sa roky neurobilo nič. Kritizujú tí, ktorí to mohli pohnúť

04.05.2024 10:00

Kde bude stáť nová nemocnica v Bratislave - na Rázsochách či v Ružinove? Návrh pôjde čoskoro do vlády, uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

Ruské školstvo / vzdelávanie / Rusko /

V Novosibirsku končí škola, ktorej vedenie bolo proti vojne na Ukrajine

04.05.2024 09:32

Novokolledž bola jediná vyššia odborná škola v Rusku, ktorá fungovala podľa západného modelu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 163440x
Priemerná čítanosť článkov: 2179x

Autor blogu

Kategórie