Založ si blog

Zvykanie

GG (Global Gouverment), alebo, ako ho nazýva Karol Ondriáš, „Veľký hamburger“, používa rozsiahle inštrumentárium na chov ľudského stáda. Od tradičných, overených postupov, až po sociologické inovácie. V kombinácií s technológiami, dosahujú aparáty „Veľkého hamburgera“ (Pentagon, EK a parlament, miestne vlády, NGO a pod.) vysokú úroveň chovu.

Mimoriadne účinne pôsobí postupné privykanie chovných jedincov. Tzv. salámový postup. Koliesko po koliesku odkrajujú, alebo dávkujú, svoje opatrenia. Pred krátkym časom zarúškovali temer celú populáciu. Postupne vytvorili strach z „nechráneného“ kontaktu, dokonca medzi príbuznými. Postupne štandardizovali „online“ súkromný a pracovný život. Nielen, že sa z medziľudského kontaktu stráca jeho emotívna rovina, ale tieto kontakty sa ľahko monitorujú a vyhodnocujú.  Chovní jedinci sú, s využitím big date (veľké balíky údajov, ktoré definujú algoritmy správania), navigovaní nielen ku komerčnému správaniu. Voľby v USA (a určite aj v iných krajinách) ukazujú, že sa tak dajú „programovať“ aj výsledky volieb, legitimizovať jednotlivci a organizácie.

Aktuálna vojna na Ukrajine nás privyká na násilie a pestuje (rozvíja) stádovité správanie. Húfovanie, vylučovanie „čiernych oviec“ , regulované správanie („na povel“) dokonca umožňuje znižovať kŕmne dávky. „Žerieme“ menej produktov s uhlíkovou stopou, znižuje sa reálna mzda (rozumej spotreba na regeneráciu), ale produktivita rovnomerne rastie. Zamestnanie „lacnejších“ ukrajincov pacifikuje mzdové nároky, a výnosy z chovu (bankové zisky, zisky zbrojárskych firiem, korupčné podiely politických elít, reklamno-mediálnych tímov) rastú desiatkami percent. Porovnateľne s infláciou.

Otváranie „sociálnych nožníc“ (rozdiely medzi bohatými a chudobnými) lepšie znášajú „privyknuté stáda“. Zastavím sa u rizikových jedincov a mladých ľudí. Ponziho schéma motivovaných rozhodnutí  aktívnych jedincov zapája do kolotoču podvodov. Osobný úspech je podmienený úspešným podvodom v sociálnom prostredí aktivistu, ktorý sa je súčasne obeťou aj hnacou silou sociálnej národnej, generačnej alebo individuálnej samovraždy.

Virtuálna realita umožňuje uskutočňovať privykanie bez veľkých materiálových nákladov. Vo svete fiktívnych „realít“ nezáleží na pravde, ale na jej interpretácií. Očití účastníci sa stávajú „svedkami“ len ak ich „svedectvá zodpovedajú korporátnym záujmom a projektom. Tak napríklad ukrajinskí fašisti prestali šmahom „mediálnej“ ruky byť rizikom a rovnakým postupom sa „tlačí do hláv(sudov)“ kapusta s ruskými „zverstvami“. (Vojna naozaj eroduje humanistické hodnoty, ale mediálne vojny z nich robia kŕmnu siláž!)

Kľúčovou otázkou doby je ono Orwellovské: je možné ostať človekom v neľudskom systéme?       

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:22

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 162695x
Priemerná čítanosť článkov: 2169x

Autor blogu

Kategórie