Založ si blog

Protokoly pandémických mudrcov

Politická pandémia len podčiarkuje význam (mediálnej/masovej) komunikácie. Mnohí považujú za zakladateľov goebellsovskú nacistickú propagandu, iní Protokoly sionskych mudrcov.

Ja si myslím, že jej korene sú v antike, keď si vládcovia uvedomili, že sa im ľahšie (s menšími nákladmi a vyššími výnosmi) vládne, ak majú vládu podporenú ideologicky.

V Egypte, starom Izraeli či Ríme sa stalo náboženstvo základom štátu a propagandisti (rabíni a kňazi) sa stali predovšetkým propagandistami… Základom propagandy je šírenie takého pohľadu na svet, ktorý používa, selektívne a pozmeňovaním, fakty (skutočnosť) na podoprenie hodnôt režimu.

V pandémii – na úkor autenitických informácií – vládnu sprostredkované informácie: televízie a sociálne siete ( ba dokonca aj vzdelávací systém) .

Z rozvíjajúceho sa stáva dominantné.

Realita je sekundárna, dôležitá je virtuálna realita, vytvorená médiami (veci nie sú také, ako v skutočnosti, ale také, aké ich chcú mať médiá!) Preto režimy a korporácie vynakladajú toľko zdrojov nielen na propagandu, ale aj na kontrapropagandu (odborne sa to nazýva „hybridná hrozba“). Ako huby po daždi (okrem MOM) rastú mediálne agentúry. A menia sa na volebné štáby: predávajú politické funkcie (prebendy- lukratívne miesta verejnej správy, s korupčným „potenciálom“).

Apelovanie na „novinársku česť“ je ako propagovať celibát vo verejnom dome: zamestnankyne (pasákov) živí presný opak, klienti tam chodia z opačných dôvodov.

Celý systém je postavený na promiskuite, a hlasy vyzývajúce k poctivosti sú „neslušné“, sú protirežimné!

(k úvahe ma vyprovokoval M.Albert esejou Matovič potrebuje robotických novinárov plniacich jeho povely in web DAVDVA)

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 162714x
Priemerná čítanosť článkov: 2170x

Autor blogu

Kategórie