Založ si blog

Prečo nie som liberálom…

Parafráza na esej K. Čapek „Proč nejsem komunista?“ in. Prítomnost 14.12.1924

Známy český literát tvrdí, že „práchnivejší je krov chudákov, než strechy boháčov“ z čoho odvodzuje odmietanie revolučnej zmeny, lebo „pri akomkoľvek otrase spadne strop na chudákov, nie na boháčov“.  

 Prepáčte, pročkovci, šulcovci, porubjakovci, osobnosti zo skysnutej smotánky TV Markíza.  Nemôžem byť vašim liberálom, lebo ste nielen zvalili strop na chudákov, ešte im aj po hlavách skáčete! Nehanebne míňate peniaze zo spoločného rozpočtu na svoje „performance“. Peniaze na jedno teplé jedlo pre niekoľko sto detí ste darovali agentúre, ktorá im škvŕkanie v žalúdku chce zahnať dúhovou a ukrajinskou vlajkou…

Nemôžem byť a nebudem liberálom, ktorý sa pri svojej kávičke a „čiare“ v bratislavskej kaviarni  zabáva dekapitáciou medzivojnového predsedu Matice slovenskej, ktorej meno nesie Divadlo P.O. Hviezdoslava! Lebo Bratislava je ešte stále hlavným mestom Slovenska, ktoré Hviezdoslav ťahal spod slamených striech.

Chcete a nekompromisne si presadzujete slobodu pre exhibície, bezohľadne tancujete na potápajúcom sa slovenskom Titaniku. Nemáte strach o peniaze, futrujú vás súkromní sponzori, tretí sektor alokujúci nórske a európske fondy, aj peniaze izraelsko-amerických filantropov. Chválite sa trofejami Vašich provokácií. Možno si natáčate aj túto demonštráciu Vašich oponentov, aby ste mali argumenty efektivity Vašej škandalizácie „tejto krajiny“, ako nazývate región, ktorý pod ukrajinskou a dúhovou zástavou bezohľadne drancujete.

Mesiac pred voľbami, Vaša provokácia „vizuál sezóny“ má politický rozmer. Nehanebne vŕšite medzi ľudí, rodičov a deti generačnú hradbu. Zlatej bratislavskej mládeži pri tom úspešne tajíte, že ste prežrali všetko, čo minulé generácie vytvorili a zadlžili ste aj ich na celý život. Búrate PKO, Dom kultúry, rozostavanú nemocnicu, jazvíte Bratislavu Vašou dekadentnou kultúrou a posluhujete nenásytným privátnym zlodejom. Fandíte si, že päťsto mostov, ktoré hrozia pádom, vystužíte namaľovaním cyklotrás. Ešteže sa staráte o medvede a staviate pre nich „biokoridory“. Veríte, že zvolení progresívci vyždímajú ešte toľko zo Slovenska, aby ste mali na svoje workshopy.

Kedysi boli umelci a aj liberáli hlasom národa, dnes sú jeho hanbou!

Oportunisti vedia, že sa oplatí podľa hesla „koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj!“ podlízať sa cudzím okupantom, drábom v montovniach, aj menežérom cudzích bánk, koncernov a obchodných reťazcov, ktorí Vám odsypávajú zo svojich lupov drobné na Vaše „kreatívne, bulvárne excesy“.

 To je Vaša sloboda: lízať čižmy svojich pasákov!

Dúfam, že ukážete svoje trofeje svojim rodičom (deťom asi nie, genderovo „bezdetní“ ich ukázať nemôžete). Dúfam, že sa medzi nimi nájdu takí, ktorí vám do očí povedia, aká je to hlúposť píliť konár na ktorom aj vy sedíte.

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 163100x
Priemerná čítanosť článkov: 2175x

Autor blogu

Kategórie