Založ si blog

Plochodrážnici intelektu

Neustále si kladiem otázku, čo spôsobuje také hlboké generačné nedorozumenie (nielen na Slovensku). Iste svoju relevanciu má aj téza o generačnom subjektivizme (mladí si myslia, že s nimi prichádza „lepší“ svet a starí, že s nimi odchádza…).

Nerozumiem napríklad, prečo ma U30 presviedčajú o reálnom socializme, hoci ja som ho – na rozdiel od nich – denne prežíval !?! Myslím, že to je v ucelenej koncepcii vzdelávania, výchovy a komunikácie.

Miliardami sponzorovaná univerzitná sociológia zistila, že je lacnejšie falšovať interpretácie, ako fakty. Súčasná komunikácia mladej generácie (česť výnimkám!) je založená na hľadaní (a vytváraní) „konsenzu“. Teda mladší nehodnotia (a nevyhľadávajú fakty), hľadajú udržateľnú interpretáciu (dokonca ignorujú fakty, ak nezapadajú do ich konsenzu). Toto je intelektuálny „temný stredovek“, aranžovaný ako „udržateľná budúcnosť“. Nedotknuteľnými modloslužobníkmi systému sú tzv. „nezávislí novinári“, žoldnieri oligarchov a lóží majiteľov budúcnosti. Posluhujú im politici, verejní činitelia aj pedagogické zbory. Zbraňami hromadného ničenia sú dogmy vrcholných mítingov niekoľkých desiatok superbohatých rodov, na ktoré pozývajú miklóšov a demešov, aby prevzali inštrukcie. Tí sa stávajú guru stále mladších generácií (s vekom rýchlo vyprcháva militantné, agresívne správanie „vlajkonosičov“ a do hláv tých inteligentnejších sa dokonca vkrádajú pochybnosti…)

Ako „stohoven“? Efektívne čeliť juvenilizácií a debilizácií verejného priestoru. Mentálne izolovať jančkárové, naďov, čaputovnice a súčasne poskytovať široký priestor hlbinám hegerovej a matovičovej „duše“. Títo plochodrážnici intelektu páchajú v každom svojom prejave politické harakiri. Udržať smiech a vážnosť pri ich vystúpeniach sa stáva stále náročnejšie…

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 162049x
Priemerná čítanosť článkov: 2161x

Autor blogu

Kategórie