Založ si blog

Ako dlho znesieme asketický kapitalizmus?

Asketický socializmus, pred tridsiatimi rokmi, odmietla veľká časť spoločnosti. Unavená, čakaním na spravodlivú a prajnú spoločnosť, verejnosť vymenila bezplatnú zdravotnú starostlivosť, sociálnu bezpečnosť aj predvídateľnú budúcnosť za plné misy. A začala si užívať entertainment „Made in West“.

Som zvedavý, ako dlho bude Slovač tolerovať asketický kapitalizmus?

Studené spálne, kancelárie a triedy, povinnosť prejavovať lojalitu Európskej únii sprchovaním sa „po dvoch“, rešpektovať čudné spojenectvo klanu katolíckych fanatikov a fanatických „progresívcov“ nosením troch svetrov. Kapitalizmus, na rozdiel od socializmu, nesľubuje žiadnu nápravu. Obviňuje Rusov, Sýrčanov, Arabov, Severokórejcov, Číňanov… … a najmä vlastných pracujúcich (lekárov, zdravotné sestry učiteľov, robotníci sa ozvať boja…). Na vine celoeurópskeho prúšvihu nie je (myslia si ) obrovský luxus vyvolených, drancovanie spoločnosti aj prírody, v mene zisku. Podľa najatých klaunov Zelenského či Matoviča, pod vedením senilného principála Bidena, naše prázdne taniere a studené odchovy zachraňujú „demokraciu“.

Pri hľadaní zodpovednosti sa nedá obísť špecialistka na gynekologické problémy pani von Layenová a jej svorka eurobyrokratov. Ukrajujú z daní (europoslanci nezarobili, ešte ani groš, ale dosť toho svojimi „sankciami“ prešustrovali ) na príspevky na bývanie (a šetrením na dôchodcoch, sú peniaze aj na podporu utečencov). Ukrajinským dezertérom- zbohatlíkom, ktorí vetrajú svoje SUV, aj na uliciach našich miest, tak aspoň skromnou sumou prispievame aj na benzín…

Naša lumpenbyrokracia, tú európsku, pri vytváraní korupčných „schém“ nielen napodobuje, ale aj „tvorivo“ inšpiruje…

Fascinuje, aký humus dokážu média a reklamné agentúry udržať pri moci.

Prekvapenie z tejto grotesky, nie je na mieste. Naši voliči, zlákaní rakúskou životnou úrovňou, začali transformáciu s hlúpou predohrou: poverili privatizáciou gangy gaunerov a hochštaplerov. Nechali sa ožobráčiť elitami, s pokorou ovcí, strihaných nájomnými profíkmi. Neprotestovali ani, keď „privatizovali“ dzurindovci tak, že predali slovenský štátny majetok v elektrárňach talianskej štátnej firme, či KDH venovalo štátny majetok telekomunikácii nemeckej štátnej firme.

Keď precestujete celoslovenské múzeum priemyslu a poľnohospodárstva, vedy a kultúry, uvidíte schátrané továrne, družstvá, zúfalých ľudí a odrodenených šarvancov. Zabáva ma, ako si myslia autori a protagonisti tohto celonárodného podvodu, že im nové BVP, rozšírená cenzúra a politická polícia, odpočúvajúca každého, v posteli aj v kúpeľni, zachránia kožu. Mali by im premietať dokumenty, ako sa miestni kolaboranti v Saigone, Kábule či Iraku hádzali pod kolesá lietadiel odvážajúcich Američanov po výprasku vo Vietname a na Strednom Východe.

Naď s Čaputovou, aby mali blízko, si zriadili americké letecké základne „za domom“. Pre prípad, že dojde trpezlivosť sklamaným budovateľom „kapitalizmu s ľudskou tvárou“ . Pandemické trápenie národa, už obaja, aj so sektou katolíckych dervišov vo vláde, premaľovali na pomoc ukrofašistom a avanturistickým vstupom do vojny proti Rusku. Nie je celkom isté, ako dlho slovenská verejnosť bude chcieť platiť účty, za ich hlúpu vlastizradnú politiku v americkom záujme…

V nemeckej sedliackej vojne nahádzali „pánov“ do hnojísk, v Čechách ich vyhodili cez okno. Duch nenásilia bude u nás pokračovať – našim pánom postačuje, namazať ich (veľvyslanectvom USA, vybraným) veličanstvám holé zadky medom, a čakať , čo s nimi spravia bylinožravé medvede pána Budaja.

Alebo oceniť ich úbohé kolaborantstvo a diletantstvo vyhnaním a pribaliť ich na cestu domov americkým okupantom a eurokomisárom ako folklórne suveníry…

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 162656x
Priemerná čítanosť článkov: 2169x

Autor blogu

Kategórie