Založ si blog

Európu obchádza strašidlo pandémie a vojny…

V každodennej tortúre spravodajských relácií sa uchádza veľa pozornosti psím kúskom magistra Matoviča, či módnym kreáciám a tlačovkám amerických bábok v prezidentskom paláci, na zamini či v parlamente. Špekulácie na tému obnoveného ministrovania gorilami poznačeného ministra sociálnych vecí, by asi boli iba „bayerkou“ (pre tých, čo boli ušetrení detstva v bielych podkolienkach a kindermedchen, bayerka je základná výuka hry na klavír…) Naši miestni kolaboranti zlepení dohromady 7 miliardami európskych financií našli stratenú harmóniu svojich čiernych duší. Len tak ľahko ich nič od veľkého válova neodoženie… Ani vlastná hlúposť (najprv sa vyhrážajú Matovičovi zúčtovaním avantúry so Sputnikom a vzápätí sa rozčuľujú, že ide do Pešti a Moskvy pozametať stopy).

Vráťme sa však k bubákom, čo strašia európskych politikov. Ako každá viróza, aj tá covidová, sa v prichádzajúcej jari pomaly zmierňuje ( o pár dní budeme oblažení sebachválou „novej“ vlády starých tvárí). Udržať vakcinačný biznis bude stále väčšia námaha. Zrejme strednú triedu zauzdia „zelenými europasmi“. Letné dovolenky v Grécku a Španielsku pomôžu vakcinačným plánom, ostro sledovaným globálnymi inštitúciami.

Decimácia seniorov (v boji nepoužiteľné rímske légie nielen rozpustili, ale každého desiateho legionára popravili – odtiaľ pojem decimácia) bude pokračovať. Kto prežil zdevastované zdravotníctvo bude vystavený inflácii. Miliardy rozdané „podnikateľom“, miliardy Európskeho fondu obnovy, miliardy emitované Európskou centrálnou bankou nie sú milodarom z Bruselu. Okrem diabolského plánu uškrtiť národné vlády dlhovou slučkou, vykľulo sa šidlo z vreca: Budú európske dane! Zaplatia ich, ako každé dane pracujúci. (Možno si niektoré osamelé mamičky až vtedy uvedomia, že pri kúpe sunaru prispievajú – najmenej sumou zaplatenej DPH- „úbohým“ krčmárom a „umelcom“ na ich dovolenky na Zanzibare a Maledivách…)

No nielen vygumovanie „národných vlád“, ale najmä korbáč inflácie, dopadne na chrbty seniorov. Aj tak úbohé dôchodky stratia hodnotu, rovnako, ako úspory na staré kolená…Reset civilizácie počíta so zelenou ekonomikou, rozumej drahšou dopravou. Teda s drahšou spotrebou. Spomedzi kameňov mohutného finančného mlyna (zhora rast cien potravín a energií a zdola inflačne znehodnotené úspory) neuniknú ani zdatní seniori. A mladú generáciu potešia, že prežije. Hospodárska kríza aj ich však rýchlo doženie a popostrčí do mlynice… Ak dosť rýchlo nezostárnu, depresia služieb a výroby, z nich urobí nadbytočnú ekonomickú záťaž schudobnelého štátu.

A okúsia resetovej medecíny…

Ako sa vyhnúť, v takomto prípade revolte? Ak nepostačí pandemický strach, v rukáve je vojna s Ruskom. Gauneri typu Klusa už ohýbajú pravdu: z bezprecendentného napadnutia Osetska počas olympiády Sakašviliho tlupami urobil v TA3 napadnutie Gruzie Ruskom!?!

Pokus zopakovať to v Novorusku môže mať pre nás veľmi vážne následky. Vojna v susedstve, šialený strach transatlantických kolaborantov môžu nielen odstrašiť revoltujúcich, ale priamo viesť k zániku Slovenska. Juh a východ Slovenska môžu spadnúť do kyjevsko-moskovskej sféry a západ so severom si rozdelia pražskí a varšavskí transatlantickí kolaboranti.

Ale ako povedal slepec, šliapnuci do exkremetu: „uvidíme…“

Guľášová cesta

25.02.2024

Od Víťazného Februára 1948 do februárového úpadku 2024. Aj s odstupom vyše troch desaťročí od kontrarevolučného prevratu z roku 1989, je aktuálne pripomínať si historické víťazstvo pracujúceho ľudu vo Februári 1948. V porovnaní s prevratmi v roku 1918 a 1989 je povšimnutiahodné, že toto víťazstvo bolo dosiahnuté ústavne, predchádzalo mu víťazstvo KSČ v [...]

Štokholmský syndróm bratislavskej mládeže

28.12.2023

Štokholmský syndróm je fenomén, ktorý opisuje situáciu, v ktorej rukojemník začína vyjadrovať súcit a sympatiu voči páchateľovi. V niektorých situáciách dochádza až k bodu, kde rukojemník ochraňuje páchateľa. Pri sledovaní nadšenia mladej generácie pre amerických štipendistov, združených v Progresívnom Slovensku (a v Bratislave) vediem mnohé diskusie [...]

Bez nádeje sa nedá!

12.12.2023

Naozaj sme v beznádejnej situácií? Pri zachovaní objektivity, každému analytikovi je jasné, že v súčasnom stave sveta /civilizácie sme v beznádejnej situácií. Na periférií úpadkovej Európy je toto tvrdenie ľahko overiť. Demografické vymieranie, nezmyselná existencia masovej populácie, stále hlúpejšia mládež. Komu sa to javí príliš politické, môžem [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 160704x
Priemerná čítanosť článkov: 2143x

Autor blogu

Kategórie